Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Jak založit e-shop: Objevte, které řešení je pro vás nejvhodnější

25.06.2019

Zajímá vás, jak založit e-shop, který bude doopravdy úspěšný? Mezi klíčové kousky skládačky určitě patří výběr správného technického řešení. Prohlédněte si přehled jednotlivých variant a srovnejte všechna jejich pro a proti.

Jak založit e-shop? Zjistěte, jaké máte možnosti

Volba vhodného technického řešení je rozhodnutí, které může mít výrazný vliv na úspěch či neúspěch vašeho podnikání, a proto určitě není radno ho podcenit.

Můžete se spolehnout na hotový systém zdarma, pronajmout si krabicové řešení a nebo si nechat připravit e-shop na míru. Vždy záleží hlavně na konkrétním projektu a možnostech podnikatele.

E-shop zdarma

Hotová řešení zdarma, jinými slovy open source, mohou na první pohled vypadat jako ideální volba. Platíte pouze hosting, a tak si můžete s minimálními náklady vyzkoušet, zda bude o vaše produkty vůbec zájem.

Na druhou stranu se však s největší pravděpodobností budete potýkat s nastavením. Tento typ internetových obchodů je totiž většinou v angličtině, takže bez znalosti jazyka se můžete hůře orientovat. Zároveň v řešení není obsažena spousta základních funkcí. Dají se sice stáhnout další přídavné moduly, ty však často bývají naprogramované trochu jinak než původní web a výsledek pak může působit splácaným dojmem. Dost snadno se tak může stát, že nakonec stejně budete volat programátora, aby váš internetový obchod upravil do použitelné verze.

Pro koho je vhodné open source řešení?

Pokud to s podnikáním myslíte vážně, na open source řešení raději zapomeňte. Je velmi pravděpodobné, že nakonec by vás stálo mnohem více času a peněz, než jste si původně mysleli a výsledek by stejně nebyl přesně podle vašich představ.

NEPŘEHLÉDNĚTEJak si založit e-shop: 4 kroky k vlastnímu internetovému obchodu

Krabicové řešení

Krabicové řešení by se zjednodušeně dalo označit jako pronájem e-shopu. Platíte určitou měsíční částku a na oplátku máte k dispozici hotovou a plně funkční platformu. Vše si upravíte podle sebe, většinou velmi snadno a rychle.

Problém však může nastat v okamžiku, kdy potřebujete jakékoliv specifické změny. Krabicové řešení není moc pružné nebo ohebné, takže pokud se budete chtít odlišit od konkurence, expandovat a rozšiřovat obchod, může se velmi rychle stát, že narazíte na jeho limity.

Další velkou nevýhodou je, že vám internetový obchod nepatří. V momentě, kdy se provozovatel rozhodne pro zdražení služeb nebo jiné změny, nezbývá vám nic jiného, než to akceptovat, nebo složitě přejít na e-shop na míru.

Pro koho je vhodné krabicové řešení?

Na krabicové řešení vsaďte, pokud máte omezené finanční prostředky a stačí vám menší e-shop, který není třeba rozvíjet nebo uzpůsobovat individuálním potřebám.

E-shop na míru

E-shop na míru je většinou variantou, která vyžaduje nejvyšší časové i finanční investice. Máte však naprostou kontrolu nad tím, jak bude hotové řešení vypadat. Můžete ovlivnit vše, od funkcionality až po poslední detaily vzhledu. Díky e-shopu na míru je vaše podnikání flexibilní a dá se snadno přizpůsobovat chování uživatelů. A právě to je možnost, jak je proměnit v zákazníky.

Zároveň toto řešení usnadňuje práci i samotnému podnikateli, který si bez problému může přizpůsobit všechny procesy na pozadí e-shopu. Může jít například o automatické rozesílání newsletterů nebo potvrzení objednávek.

Pro koho je vhodný e-shop na míru?

Bez řešení na míru se neobejdete v případě, že prodáváte atypický produkt, potřebujete speciální způsob prezentace a nebo třeba zvláštní uzpůsobení menu a kategorií. Je vhodné také když se chcete odlišit od konkurence nebo máte v plánu e-shop postupně čím dál více rozšiřovat a dolaďovat.

Tip: Individuální řešení je nejlepší volbou pro firmy, které chtějí zákazníkovi nabídnout možnost přizpůsobení produktů na míru. Může jít například o prodejce oblečení, kteří nabízejí různé barevné varianty, velikosti a grafiku s možností libovoně si prvky kombinovat. Ocení ho také podnikatelé, kteří chtějí využívat složitější slevové kupony nebo třeba integrovat ERP systémy.

Nyní už by vám mělo být jasnější, jaké řešení se pro vaše podnikání hodí nejlépe. Pokud ale stále váháte, napište nám. Společně probereme jednotlivé možnosti a najdeme nejvýhodnější variantu.


Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?