Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

#1 Vue.js český návod zdarma

26.01.2019

Ahoj, protože jsem na internetu nenašel český návod na Vue.js zdarma, tak jsem se rozhodl ho sepsat pro Vás. V tomto prvním díle se dozvíte co Vue.js je a k čemu se používá a co od tohoto kurzu čekat.

Co je Vue.js

Vue.js je open-source JavaScriptový framework, který se využívá pro tvorbu uživatelských rozhraní. Vue.js je oproti jiným JS frameworkům více zaměřen na část view z MVC modelu. Také má oproti frameworkům jako je React nebo Angular daleko jednodušší syntax a je snažší ho přidat do projektu.

Vue.js je také možné využívat jako knihovnu. Pomocí src přidáte Vue do projektu například z CDN. Následně můžete Vue využívat jako jQuery knihovnu. Vue.js je díky tomu navržený tak, aby mohl být do projektu začleněn okamžitě a jeho části tak mohly být přijímány postupně.

Vue je velmi užitečný v případě využití malých komponent na webu, které nemusí být přímo vázané na danou stránku. Například pro searchbox, který přímo zobrazuje výsledky vyhledávání. Taková znovupoužitelná reaktivní komponenta může mít vlastní logiku.

Oproti jQuery kde musíte znát práci s DOM objekty, zde to není nutnost. Vue se o změny DOM objektů postará za vás. jQuery se nestará o vykreslení dané komponenty. Pouze Vám dává nástroje pro to, abyste získávali data například za pomocí AJAXu a následně je vykreslovali. Dává Vám také nástroje pro práci s danými elementy stránky. Oproti tomu Vue.js se stará přímo i o vykreslování dat a nezajímá se o to, odkud jste data získali.

Co potřebujete znát

Před tím, než se pustíte do kurzu o Vue.js byste měli znát základy HTML, CSS a JavaScriptu. Znalost jiných JS frameworků a práce s DOM může být výhoda.

O čem bude tento kurz

Kurz bude rozdělený do několika částí, které budu dělit na díly. Začínáme od jednoduchých věcí a postupně se propracujeme ke složitějším. Jednotlivé díly budou vycházet postupně a nepravidelně.

Kdo kurz píše

Jmenuji se David Krupička a jsem programátor. Vystudoval jsem bakalářské studium obor informační technologie na Univerzitě Pardubice. Mám zkušenosti s návrhem a tvorbou větších informačních systémů a v době vydávání tohoto kurzu pracuji pro Mall Group jako PHP vývojář. Zároveň vedu vývoj projektu Vyfakturuj.to a vývoj informačních systémů pro klienty StarkMedia.

 

Nechcete ztrácet čas metodou pokus omyl a učením se z online návodů? Napište nám a můžeme se domluvit na 4 hodinovém osobním školení po Skypu. Budu se věnovat pouze Vám a termín je flexibilní. Obsah školení přizpůsobíme Vašim znalostem. Napíšeme vlastní aplikaci a budete mít i po školení prostor pro dodatečné otázky.

 

Díly kurzu

2# Integrace Vue.js do projektu

3# Data a metody

4# Computed a watch


Komentáře

avatar
Jiří Krčmář

29.05.2019 21:13

Zdravím, budou i další takovéto kurzy zdarma o VUE.JS? Zajímám se o to jen pro zajímavost. Zajímalo by mě třeba použití filtrů a dalšího, ze kterými si nějak nevím rady. Děkuji za odpověď.

avatar
David Krupička

05.07.2019 11:58

Zdravím Jiří, ano budou. Doporučuji sledovat tag https://starkmedia.cz/blog/tag/vue-js

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?