Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Svezte se na vlně tmavého režimu. Nově je k dispozici pro pracovní aplikaci Slack

29.03.2019

O škodlivosti bílých obrazovek a modrého světla, které na nás útočí z počítačů a mobilů, se toho už řeklo víc než dost. Je prokázáno, že digitální technologie mohou mít negativní vliv na kvalitu našeho spánku a nadměrně zatěžují zrak. Proto se při jejich používání ve večerních hodinách doporučuje zapnout aplikaci, která dokáže stáhnout jas obrazovek pod nejnižší systémovou hodnotu a nebo spustit filtr, který se setměním změní podsvícení displeje a eliminuje tak působení modrého světla.

 

Další vychytávkou pro unavené oči je tmavý režim. Světle šedý na text na černém pozadí je ve večerních hodinách pro zrak mnohem příjemnější než zářivá bílá. Další velkou výhodou je výrazná úspora baterie u AMOLED displejů. S výdrží baterie totiž není spjat jen jas displeje, ale také barvy, které zobrazuje. Google proto postupně zavádí noční režim do svých nejpoužívanějších aplikací. Najdete ho již ve zprávách i v mobilním Youtube. Pozadu nezůstává ani Facebook Messenger. Ten však tmavý režim nespustil klasickým způsobem. V aplikaci není žádný přepínač, zobrazí se až po tom, co v konverzaci odešlete emoji srpku měsíce.

 

Nově tmavý režim představila také aplikace pro pracovní komunikaci Slack. Na rozdíl od Messengeru vývojáři vsadili na jednoduché řešení. Tmavý režim spustíte snadno v nastavení. Liší se také vzhled aplikace. Slack zvolil tmavě šedou barvu, zatímco Messenger je v tmavém módu opravdu černý. Funkce je dostupná jak pro iOS, tak pro Android. Pokud používáte Slack na desktopu, zatím si budete muset vystačit s klasickou bílou verzí. Na možnosti ztmavení se zatím usilovně pracuje.

 

Které další aplikace budou následovat trend tmavého režimu? Těšit se můžete určitě na prohlížeč Google Chrome. Funkce je zatím dostupná v beta verzi. Stále se v ní však najdou chybičky. Na některých místech se zobrazuje černý text na černém pozadí, jiná místa zase zůstávají celá bílá.

 

Jak jste na tom s tmavým režimem vy? Využíváte ho, nebo jste mu zatím nepřišli na chuť? Dejte nám vědět v komentářích.


Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?