Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Novinky na Instagramu: Čím překvapila populární sociální síť v dubnu?

29.04.2019

Je možné, že Instagram v budoucnu utne zběsilou honbu uživatelů za lajky? Na světě je interní prototyp této populární sociální sítě, který nezobrazuje počet srdíček vyjadřujících „to se mi líbí“ u příspěvků. Zatím však nedošlo ani k veřejným testům této možnosti, takže skytí lajků v nejbližší době není moc reálné. Mnohem aktuálnější je omezení rozporuplného obsahu, který přímo neporušuje Zásady komunity. Nyní příspěvky balancující na hraně nebude možné vyhledat v sekci Prozkoumat a na stránkách s hashtagy.

Konec honbě za srdíčky?

Když byl Instagram ještě v plenkách, bylo běžné pořídit fotku přímo v aplikaci, upravit ji jednoduchým filtrem a rovnou vložit do feedu. Hlavní cíl byl jasný. Ukázat ostatním uživatelům, co právě děláte. Snadno, rychle, v jedné fotce. Dnes na této sociální síti běžně narazíte na obrázky pořízené zrcadlovkou a upravené v několika dalších programech. Postupně se vytrácí autenticita a s ní také chuť menších uživatelů přispívat. Přemýšlí, jestli jejich fotky získají dost lajků a zda má vůbec smysl je sdílet. Zároveň také promazávají starší příspěvky, které nejsou dost úspěšné.

NEPŘEHLÉDNĚTE7 tipů, jak vytvořit zajímavý obsah na Instagram

Skryté počítadlo lajků

Klesající aktivita menších uživatelů se samozřejmě Instagramu moc nelíbí. Přiznal, že honba za lajky může být občas stresující a ujistil, že na hledání cest ke snížení sociálního tlaku sítě pracuje. Jednou z možností, jak problém vyřešit, by mohlo být počítadlo lajků, které nebude veřejně viditelné. Zobrazit ho bude moci pouze ten, kdo příspěvek publikoval.

Opatření by mohlo motivovat vlastníky menších profilů k častějšímu sdílení. Díky tomu by výrazně vzrostl počet reálných a autentických příspěvků na síti, což je přesně to, co lidé od Instagramu v současné době chtějí.

Instagram dokonce vytvořil interní prototyp se skrytým počítadlem lajků, momentálně ho však veřejně netestuje. Mimo všech pozitivních efektů by totiž absence lajků mohla přinést problém influencerům. Nemožnost porovnávat by značně oslabila jejich sílu na trhu.

Omezení sexuálního a urážlivého obsahu

Zatímco skrytí lajků na Instagramu je hudbou budoucnosti, k omezení rozporuplného obsahu, který neporušuje Zásady komunity, ale balancuje na jejich hraně, došlo už v polovině dubna. Sociální síť nově tento typ příspěvků nebude zobrazovat v sekci Prozkoumat, ani na stránkách s hashtagy. Podoba feedu nebo Instagram stories by měla zůstat neovlivněná.

Omezení se nejvíc dotknou tvůrců erotického obsahu nebo memů a vtipů, které mohou někoho urazit. Prozatím však není žádný přesný návod popisující, jak přesně vypadají příspěvky, které nebudou dále podporovány.

Co si o dubnových Instagram novinkách myslíte vy? Podělte se s námi o názor v komentářích.


Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?