Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Avengers End Game: První snímek, který během úvodního víkendu překonal miliardovou hranici

30.04.2019

Jeden z nejočekávanějších filmů posledních let, Avengers End Game, boří rekordy. Za jediný den film utržil více než 169 milionů dolarů. Hlavní podíl na této neuvěřitelné sumě má hlavně čínský trh, kde tržby dosáhly na 107,5 milionů dolarů, což je historický rekord. To pravé šílenství ale odstartovalo až na konci týdne. Avengers End Game je prvním filmem, který během úvodního víkendu zdolal magickou hranici jedné miliardy dolarů. K dosažení částky, která film vynesla na pomyslnou první příčku žebříčků, opět přispěla Čína s celkovými víkendovými tržbami přesahujícími 330,5 milionů dolarů.

Marvel Cinematic Universe slaví jeden úspěch za druhým

Velký úspěch se samozřejmě dal očekávat. Předchozí díl Avengers Infinity War se hned po jeho spuštění v kinech zařadil mezi ty nejlepší filmy historie. První miliardu dolarů film vydělal 11 dní od jeho uvedení a umístil se tak v žebříčcích hned vedle snímků jako Titanic nebo Avatar.

Během posledních jedenácti let utržilo pouhých 22 filmů z fikčního světa Marvel Cinematic Universe neskutečných 19,9 miliard dolarů. Zásluhu za 6,2 miliardy dolarů z této částky si můžou připsat čtyři filmy ze série Avengers.

Filmy se superhrdiny nekončí

I když je Avengers End Game posledním dílem oblíbené série, filmy s některými superhrdiny budou nadále pokračovat. Marvel Studios už totiž koktejl pro úspěšné snímky zná. Nešetří na produkci filmů, do Infinity War podle odhadů investovali 300 až 400 milionů dolarů, do End Game zřejmě ještě více. Nebojí se zaplatit ani masivní marketingové kampaně, ta která provázela End Game byla dokonce jedna z nejdražších v historii. Alen Horn z Walt Disney Studios, pod které Marvel spadá, přikládá vlnu pozitivního ohlasu také představivosti, zapálení a vášni celého týmu, který se na natáčení snímku podílel.

Hlavním měřítkem úspěchu filmů jsou však celkové tržby. Už teď je jasné, že budou rekordní. Infinity War dosáhlo na 2,04 miliardy dolarů. První místo v žebříčku zaujímá Avatar s 2,78 miliardami dolarů. Ten si diváci oblíbili hlavně díky pokročilým technologiím a uvedení v 3D kinech. Na to, zda End Game na první příčku dosáhne a sesadí populární snímek Jamese Camerona, si však budeme muset ještě chvíli počkat.

Jak se nový snímek z dílny Marvel Studios libí vám? Podělte se s námi v komentářích.


Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?