Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Aplikace Byte: Seznamte se s alternativou čínského Tik Toku pro starší generaci

25.04.2019

Dom Hoffman, jeden z tvůrců populární aplikace Vine, která uživatelům umožňovala nahrávat krátká videa a jednoduše je sdílet, přichází s novinkou. Poté, co společnost Twitter, která Vine vlastnila, rozhodla o jejím ukončení, Hoffman oznámil, že ji předělá a vylepší. Nyní, po roce a půl, konečně rozeslal prvních 100 pozvánek do uzavřené beta verze nové aplikace pojmenované Byte. Máme očekávat stejný úspěch jako u teenagery milovaného Tik Toku, který funguje na podobném pricipu? A může se nová aplikace stát nástrojem, který bude využitelný i pro marketéry?

Zaujme Byte starší generaci?

Hoffman si samozřejmě uvědomuje, že porazit legendární čínský Tik Tok je téměř nemožné. A právě proto se o nic takového ani nesnaží. I když základem nové aplikace budou taktéž krátká, vtipná videa uživatelů a nabídne podobné funkce, hlavní cílovou skupinou tentokrát nebudou teenageři. Byte se chce přiblížit o něco starší generaci. Právě tady vidí prostor, kde by mohl zaujmout.  Sází také na to, že staří uživatelé aplikace Vine budou chtít novinku z nostalgie vyzkoušet.

V současné době probíhá beta testování

V současné době má Hoffman v plánu naplno se věnovat beta testování. Přidává a zkouší funkce, hodnotí, co je zbytečné, a co naopak aplikaci dodá konkurenční výhody. Dobře ví, že uživatelům musí nabídnout něco výjimečného. Sám je velkým fanouškem aplikace Tik Tok a vnímá ji jako další vývojový krok, který logicky musel přijít po Vine. Zároveň však dodává, že jeho nová aplikace se bude ubírat trochu jiným směrem.

Pokud bude Byte úspěšná, dá se očekávat, že ji, stejně jako Tik Tok, začnou využívat také firmy pro svou propagaci. Myslíte si, že je pro novou aplikaci, která nabízí možnost natáčet krátké videa, místo na trhu? A nebo ji převálcuje zaběhlý Tik Tok s více než 500 miliony aktivních uživatelů?

Zdroj: TechCrunch

Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?