Vaše spolehlivé vývojářské oddělení

Co je to CRM a v čem vaši firmu posune dopředu?

27.06.2019

Zjistěte, co je to CRM software a jak může vaší firmě pomoci porozumět zákazníkům, zvyšovat jejich spokojenost a udržet si jejich věrnost.

Co je to CRM a jak funguje

Zkratka CRM pochází z anglického customer relationship management a označuje dlouhodobou firemní strategii, která se zaměřuje na budování vztahů se zákazníky. To se v poslední době stává klíčovým prvkem ve firmách všech velikostí. Výrobci i prodejci se postupně začínají přeorientovávat z produktů více na zákazníka. Zjišťují, jaké jsou jeho potřeby a přání a snaží se přicházet s řešením jeho konkrétních problémů.

Co je to CRM software

Úspěšné CRM by však nemohlo fungovat bez množství dat a informací. A právě proto jsou potřeba specializované CRM systémy. To jsou programy, které firmám umožňují shromažďovat, třídit, sledovat a vyhodnocovat údaje o zákaznících.

Konkrétně může jít například o kontaktní informace, celkové obraty, dokumenty, fakturace, zakázky, e-maily, marketingové akce a další.

Firma tak snadno může zjistit:

  • kdo jsou aktuální zákazníci a jaké mají potřeby,
  • detailní informace o fakturách, objednávkách i poptávkách,
  • jaké zákaznické služby jsou nejvíce využívány,
  • jak zákazníci reagovali na marketingové kampaně.

Díky těmto informacím pak může lépe:

  • porozumět svým zákazníkům,
  • plánovat aktivity pro jejich udržení,
  • zvyšovat spokojenost zákazníků,
  • identifikovat klíčové procesy,
  • oslovovat nové zákazníky,
  • plánovat marketingové kampaně.

NEPŘEHLÉDNĚTECo je ERP systém? Zjistěte, jestli usnadní práci i vám

Jak CRM software vypadá?

Systém CRM se většinou skládá z několika různých modulů, které jsou vzájemně propojeny. V těch jsou evidována a zpracovávána data o všech zákaznících. Konkrétně může jít třeba o modul s evidencí obchodních partnerů a kontaktů, o modul s obchodními příležitostmi nebo analýzou a vyhodnocením.

Využíváte ve vaší firmě CRM systém, a nebo se spoléháte raději na různé typy sdílených dokumentů a tabulek? Ať už budujete vztahy se zákazníky jakkoliv, napište nám vaše tipy a triky do komentáře a nezapomeňte zmínit, jak se k CRM systémům stavíte vy.


Komentáře

Žádne komentáře

Zanechte komentář


Facebook Nenechte si ujít žádnou novinku a sledujte nás na Facebooku.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
V pořádku Další informace

Nenašli jste co jste hledali?